Apple працює над екранізацією відзначених премією Г’юго науково-фантастичних книг Марти Веллс The Murderbot Diaries / «Щоденники вбивцебота». 10 серійний серіал вийде на Apple TV+.

«Murderbot — це насичений гостросюжетом науково-фантастичний серіал про андроїда безпеки, який самозламує себе, і якого жахають людські емоції, але все ж його тягне до його вразливих «клієнтів». Він повинен приховати свою свободу волі та виконувати небезпечні завдання, коли все, що він справді хоче, це залишитися наодинці, дивитися футуристичні мильні опери та з’ясувати своє місце у Всесвіті», — йдеться у офіційному анонсі.

Лауреат премії «Еммі» Александр Скарсгард виконає головну роль у серіалі. Крім того, Александр буде виконавчим продюсером шоу разом з Крісом і Полом Вайц («Мій хлопчик»/About a Boy), які також виступають у ролі режисерів та сценаристів.

До речі, цього року видавництво «Жорж» випустило перші дві книги серії, «Щоденники вбивцебота. Книга 1. Всі системи: небезпека» та «Книга 2. Штучний стан», українською.