Починаючи з 2009 року, в США найбільше купували Call of Duty, окрім років коли виходили ігри Rockstar, але цього року у серії з’явився ще один конкурент — Hogwarts Legacy. Як повідомляють IGN, гра про відому школу для чаклунів може стати найпродаванішою в США за рік.

У статистиці від Circana, Call of Duty: Modern Warfare III була найпродаванішою грою листопада, проте за рік вона поки що лише друга. За словами аналітиків, це пов’язано з тим, що Hogwarts Legacy продається несподівано добре, а реліз на Nintendo Switch лиш допомагає цьому, в той час, як нова Call of Duty вийшла пізніше, аніж торішня Modern Warfare II, й попросту не встигає продаватися більше.

Звичайно, що це статистика станом на листопад, й за святковий період Modern Warfare III ще цілком може обігнати Hogwarts Legacy, проте про це ми дізнаємось лише наступного року.

Що цікаво, Circana також дала коментар IGN, у якому пояснила, чому у топах немає жодної інформації щодо продажів Alan Wake II. Компанія збирає дані про продажі від фізичних продавців та видавців й цифрових крамниць. У випадку з Alan Wake II є одразу дві проблеми. Перша — відсутність фізичного релізу, і друга — Epic Games Store не ділиться інформацією про продажі.

Аналітики з Ampere Analysis оцінюють продажі Alan Wake II на консолях у 850 тисяч копій, проте даних про продажі на ПК немає. Remedy також жодним чином не коментують ситуацію. Якщо співвідношення продажів на консолях та ПК у випадку Alan Wake II звичайне, то йдеться скоріш за все про трохи більше ніж 1 млн копій загалом. Це небагато, особливо у порівнянні з Call of Duty та Hogwarts Legacy.

Попри те, що продажі на ПК невідомі, ви можете до них долучиться, адже в Epic Games Store Alan Wake II зараз можна придбати за 660 гривень зі знижкою та купонами від крамниці.