Доходи X від реклами за 2023 рік впали на $1,5 мільярда в порівнянні з тим, що було до приходу Ілона Маска. На рекламі компанія заробляє $600 мільйонів за квартал, що майже вдвічі менше за попередні роки.

Посилаючись на двох знайомих зі справою людей, Bloomberg повідомляють, що X у 2023 заробить приблизно $3,5 мільярда, і це у тому числі з підписками та угодами на ліцензування даних.

Керівництво X мало на меті отримати $3 мільярди прибутку від реклами за рік, однак враховуючи тенденції за попередні фінансові квартали та скандальні моменти Ілона Маска, вони зможуть отримати лише близько $2,5 мільярда.

Керівник бізнес-операцій, Джо Бенаррох, розповів, що після купівлі соціальної мережі Ілоном Маском, компанія більше «не Twitter і не оціють себе за старими показниками доходів та користувачів». Він також розповів, що тепер це новий глобальний бізнес, який розвивається у інших напрямках отримання доходу.

До купівлі, тоді ще Twitter теж не був прибутковим, однак компанія заробляла близько $5 мільярдів на рік, а тодішній виконавчий директор Джек Дорсі планував підняти доходи до $7,5 мільярдів до кінця 2023 року. На той момент Twitter отримував більше мільярда від реклами щокварталу. Тепер ця цифра впала до $600 мільйонів.

Нагадуємо, що наприкінці листопада Ілон Маск сказав рекламодавцям, які покинули платформу, «іти до біса», а тоді ж сказав, що вони вбивають соціальну мережу. Після цього ще більше рекламодавців почали думати про те, аби покинути X.