Платформа X стикається з перспективою втратити ще більшу кількість рекламодавців. Про це заявили представники рекламної індустрії після того, як Ілон Маск вилаяв бренди за відмову від соцмережі. Про це пише Reuters.

«Ми вважаємо, що існує ризик того, що більше компаній припинять розміщувати рекламу на X; принаймні, на короткостроковій основі», – заявив аналітик D.A. Davidson & Co Том Форте.

Нагадаємо, що під час виступу на конференції DealBook мільярдер послав до біса рекламодавців, які припиняють співпрацю з платформою. Він звинуватив бренди в шантажі та заявив, що дії рекламодавців вб’ють X.

Однак аналітикиня Insider Intelligence Жасмін Енберг вважає, що саме дії Ілона Маска руйнують соцмережу.

«Якщо хтось і вбиває X, то це Ілон Маск, а не рекламодавці, – сказала вона. – Якщо X зазнає краху, розтин виявить низку стратегічних рішень платформи, скорочення штату, твіти та антагоністичні коментарі Маска, які позбавили X основного джерела доходу».

Думку про те, що Ілон Маск буде винним у знищенні платформи, підтримав також керівник однієї з найбільших світових рекламних компаній, який відмовився назвати своє ім’я. За його словами, лише один великий клієнт продовжує розміщувати рекламу на X.

Між тим, платформа може втратити не лише корпоративних рекламодавців, а й гроші від політичної реклами. Reuters наводить у приклад агентство digital-маркетингу Authentic, яке працює з кандидатами від Демократичної партії США, включаючи президента Джо Байдена.

CEO агентства Майк Нелліс заявив, що планує поговорити з усіма своїми клієнтами про те, чи варто витрачати гроші на Х. За його словами, лайка Ілона Маска на адресу рекламодавців може стати «останнім цвяхом у труну».

Натомість гендиректорка X Лінда Яккаріно в службовій записці до колективу написала, що інтерв’ю Ілона Маска було «відвертим і глибоким» та заохочувала співробітників подивитися його. Вона також повторила, що місія X – бути відкритою платформою без цензури.