Під час Wells Fargo TMT Summit, головний фінансовий директор XBOX Тім Стюарт висловив думку про можливість розповсюдження безплатного плану Game Pass з рекламою. Про це розповіли VGC.

Одним з прикладів розповсюдження такої моделі Стюарт назвав стримінг ігор xCloud. За його словами, безплатний план може допомогти розширити цей сервіс на ринках, що розвиваються.

«Бачення, про яке я люблю говорити, полягає в тому, що ми маємо стримінг ігор xCloud, тож ви можете підписатися на Game Pass Ultimate і транслювати сотні ігор на будь-який пристрій, де є браузер. Для таких моделей, як Африка, або Індія, Південно-Східна Азія, можливо, місця, де консолі не надто популярні, ви можете сказати: «Привіт, ти хочеш переглянути 30 секунд реклами, а потім отримати дві години гри?».

Минулого року Microsoft вже проводила опитування серед користувачів, чи були б вони готові користуватися дешевшим планом Game Pass, але з рекламою.

Однак, попри заяви Стюарта та попередні кроки компанії у цьому напрямку, наразі більше жодних подробиць немає. У тому числі не відомо, чи працюватиме безплатний план по всьому світу, чи лише на окремих ринках.