Світові продажі авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV) та плагін-гібридних електромобілів (BEV) оновили щомісячний рекорд. Про це повідомляє компанія Rho Motion, яка займається дослідженням ринку, пише Reuters.

У листопаді цього року продажі електромобілів у світі склали 1,4 млн одиниць. Це на 20% більше порівняно з листопадом минулого року – тоді продажі оцінювалися на рівні 1,1 млн одиниць.

У Rho Motion пояснюють це тим, що сильне зростання в Північній Америці та Китаї компенсувало нижчі продажі в Європі.

«Продажі продовжують зростати, незважаючи на багато негативних настроїв на ринку, і ми очікуємо, що продажі залишаться високими в грудні», – додали в компанії.

За інформацією Rho Motion, у листопаді 70% продажів електромобілів у світі припадало на BEV, а решта 30% – на PHEV. У Китаї продажі зросли на 25%, а в США та Канаді – на 43%. Натомість в Європі цей показник зменшився на 3%.

Раніше повідомлялося, що український автопарк у листопаді 2023 року поповнили 4316 авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Порівняно з листопадом 2022 року попит на електромобілі зріс майже втричі, але порівняно з жовтнем цього року ринок зменшився на 4%.