Після публічного релізу iOS 17.2 компанія Apple надала розробникам першу бета-версію iOS 17.3. Це оновлення містить важливу нову функцію під назвою «Захист викрадених пристроїв», яка має підвищити захист iPhone, повідомляє 9to5Mac.

Потреба в такій функції була підкреслена на початку цього року в розслідуванні Джоанни Стерн, опублікованому в The Wall Street Journal, яке виявило збільшення кількості крадіжок iPhone в громадських місцях. Зловмисники часто викрадають iPhone, попередньо підглянувши за тим, як жертви вводять свій код допуску для розблокування екрана, що дозволяє їм скинути пароль Apple ID і отримати доступ до облікових записів та резервних копій iCloud.

Функція «Захист викрадених пристроїв» в iOS 17.3 додає додатковий рівень безпеки для випадків, коли смартфон викрадено, і злодій має доступ до коду допуску користувача.

Ці додаткові заходи безпеки передбачають:

  • Вимога Face ID для доступу до збережених паролів, що гарантує, що тільки законний власник може ними користуватися;
  • Впровадження затримки зміни налаштувань безпеки, таких як пароль Apple ID;
  • Затримка зміни безпеки автоматично вимикається у звичних для користувача місцях, таких як дім і робота.

Важливо зазначити, що коли функція активована, такі дії, як використання паролів або ключів, вимкнення режиму «Загублений», стирання iPhone та використання збережених методів оплати, в незнайомих місцях вимагатимуть біометричної автентифікації.

Якщо користувач знаходиться поза звичних для себе місць, то зміна пароля Apple ID, оновлення налаштувань безпеки, та біометричних даних будуть застосовуватися із годинною затримкою. Після чого смартфон ще раз попросить пройти біометричну автентифікацію.