Презентований влітку на WWDC застосунок Journal став одним з найбільших оновлень iOS 17.2 для iPhone. Реліз застосунку трохи затримався і не встиг потрапити в iOS 17 одразу, проте тепер він є для всіх користувачів смартфонів Apple, які отримують актуальні оновлення ОС.

Фірмовий «щоденник» дозволяє зберігати свої спогади, рефлексії тощо, та додавати до них, наприклад, фото. При цьому смартфон зможе запропонувати користувачу занотувати момент базуючись на використанні інших застосунків, поставивши відповідні питання після, для прикладу, подорожі чи прослуховування подкасту.

Для сторонніх розробників також доступні Suggestions API. При цьому Apple подбала про кінцеве шифрування та пропонує зберігати дані на самому смартфоні (з опціональною можливістю синхронізації через iCloud). 

Серед інших оновлень: Action button в iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max «навчили» функції швидкого перекладу тексту, а лінійки iPhone 13 та iPhone 14 отримали підтримку індукційного заряджання за стандартом Qi2. Дрібні оновлення також є в застосунках Apple Music, Messages та Weather.

До того ж актуальні флагмани iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max тепер можуть записувати просторове відео, яке потім можна буде переглянути на Apple Vision Pro. (Нагадаю, що компанія планує запуск власної гарнітури змішаної реальності на початок наступного року.)

Разом з iOS 17.2 компанія також випустила iPadOS 17.2 та macOS 14.2 Sonoma. Всі операційні системи мають важливі безпекові патчі та інші невеличкі покращення. Користувачам Apple Watch також варто встановити watchOS 10.2.