Motorola вирішила з’ясувати, яким кольорам та матеріалам надають перевагу клієнти під час вибору смартфона. Компанія провела відповідне опитування у Центральній та Східній Європі.

До дослідження долучилися люди у восьми країнах: Болгарії, Польщі, Румунії, Чехії, Словаччині, Україні, Угорщині та Сербії. В його межах виявилося, що для 33% респондентів синій є улюбленим кольором. Друге місце посідає чорний, а третє – зелений.

Результати опитування також свідчать, що 82% людей готові урізноманітнити своє життя за допомогою смартфона улюбленого кольору.

«Міленіали виявляють більшу готовність відкинути традиційне і зануритися з головою у світ яскравих технологій. Це знаменує відхід від монохромної ери, підкреслюючи прагнення до персоналізованих і виразних технологічних аксесуарів», – зауважили в Motorola.

Також 42% опитаних заявили, що останній телефон, який вони придбали, був чорного кольору. Між тим кольорові варіанти обрали 38% респондентів. Металік утримує свої позиції на рівні 16%, а от білий виявився найменш бажаним кольором.

Водночас понад 35% жінок і 30% чоловіків стверджують, що колір є одним з основних факторів під час вибору нового смартфона. Серед опитаних, чий вік сягає 18-24 років, цей показник виявився ще вищим.

«Це свідчить про те, що телефони перестають бути просто практичними; вони перетворюються на персоналізовані засоби для самовираження. Клієнти не просто шукають пристрої, які працюють, вони хочуть, щоб ті резонували з їхніми індивідуальними стилями та вподобаннями», – пояснили в компанії.

Примітно, що Viva Magenta, який в  Pantone визнали кольором 2023 року, з ентузіазмом зустріли 63% респонденток. Вони виявили готовність купити смартфон саме цього кольору. Серед чоловіків цей показник склав 47%.

Майже половина респондентів (49%) надають перевагу металу для заднього корпусу свого смартфона. Чоловіки обрали другим найкращим варіантом пластик (18%), а жінки – скло (20%). Веганська шкіра стала фаворитом серед жінок старше 35 років.

62% респондентів також стверджують, що матеріал, із якого виготовлений смартфон, може вплинути на їхнє рішення про покупку. Для 10% цей фактор не є визначальним.

Motorola