Apple офіційно анонсувала нову версію операційної системи iOS 17. Апдейт не можна назвати революційним, втім декілька цікавих нововведень все ж є.

Користувачі iPhone отримали змогу створювати кастомну картку контакту. Для цього можна використовувати фотографії, Memoji, та різноманітні шрифти. Ці “постери” будуть демонструватися на дисплеї вашого адресата, коли ви будете йому телефонувати.

iOS 17: нові картки контактів, застосунок Journal та просто Siri

Також з’явилась транскрипція дзвінків у режимі реального часу. Функція стане у пригоді, наприклад, щоб вирішити, чи потребує дзвінок термінової відповіді. Під час того, як користувач, який вам телефонує, почне записувати голосове повідомлення, ви побачите текст на екрані, й в разі потреби, зможете одразу взяти трубку.

iOS 17: нові картки контактів, застосунок Journal та просто Siri

FaceTime тепер підтримує відео- і аудіоповідомлення. Тож, якщо користувач не зміг відповісти на ваш дзвінок, ви можете залишити йому повідомлення. А під час дзвінків можна реагувати на новини друзів за допомогою різноманітних реакцій.

У додатку Messages з’явилися фільтри для пошуку, завдяки яким можна швидко знайти потрібні повідомлення. Аудіоповідомлення можна буде перетворювати на транскрипції. А функція Check In дозволяє ділитись вашим місцеперебуванням і надсилати іншим контактам повідомлення, коли ви дістались додому.

iOS 17: нові картки контактів, застосунок Journal та просто Siri

Оновились і стікери. Відтепер ви можете перетворити будь-який емодзі або вирізану фотографію у стікери і надсилати їх в месенджерах. Живі фото, до слова, можна перетворити в анімовані стікери.

Технологія AirDrop отримала нову функцію NameDrop. Вона дозволяє швидко поділитися своїм контактом з іншою людиною. Для цього достатньо піднести один iPhone до іншого (також працює між iPhone й Apple Watch). Аналогічним чином можна ділитися фотографіями або запустити SharePlay. Якщо файл великий, користувачам не обов’язково увесь час тримати iPhone поруч – функція працюватиме й на відстані, через інтернет.

В iOS 17 можна буде протестувати вдосконалену клавіатуру. Apple заявила, що функція автокорекції отримала апдейт. Для її роботи використовується нова мовна модель, тож відтепер можна розраховувати на кращі пропозиції клавіатури. Окрім того, стало зручніше повернути слово до оригінального вигляду, предиктивне введення демонструє слова безпосередньо у полі введення, а також клавіатура має запам’ятати вашу ненормативну лексику.

Новий застосунок Journal – це такий собі щоденник, який мотивуватиме вас записувати цікаві моменти вашого життя. Записи можуть містити фото, музику, різні активності. Можна навіть встановити нагадування, щоб не забувати робити нові записи. Звісно, усі дані є цілком зашифрованими.

iOS 17: нові картки контактів, застосунок Journal та просто Siri

Режим StandBy може перетворити ваш iPhone на невеликий смартдисплей під час зарядки. Коли смартфон заряджається у ландшафтному режимі, він може демонструвати на екрані інформацію Live Activities, віджети, фотографії, дату і час. Вночі кольори на екрані стають червоними, щоб не відволікати вас від сну.

В Apple Maps з’явилась підтримка офлайн-карт, а додаток Photos може створювати альбоми для ваших домашніх улюбленців.

Нарешті, Siri відтепер не потребує слова-тригера “Hey” для її активації. Можна просто сказати “Siri” і далі диктувати команду, чи ставити питання. Щобільше, Siri не потребуватиме слова-тригера, якщо ви продовжите звертатись до неї після першого питання.

Бета-версія iOS 17 стане доступною розробникам вже сьогодні. Публічна бета з’явиться наступного місяця, а реліз стабільної версії відбудеться восени. Оновлення можна буде встановити на iPhone XS та новіші моделі.