Прем’єра фільму «Титанік» / Titanic відбулася в 1997 році. Але певні факти про виробництво стрічки стали відомими лише зараз. Деякими з них у розмові з Los Angeles Times поділився Джеймс Кемерон, пише Variety.

На момент створення «Титанік» вважався найдорожчим фільмом в історії. Його бюджет складав $200 млн. Все це через складну інженерію та ресурси, необхідні для створення великих декорацій та сцен.

«Масштаб всього цього був поза межами всього, що ми могли собі уявити з точки зору нашого попереднього досвіду. У той час ми думали, ого, цей фільм ніколи не зможе повернути вкладені в нього гроші. Це просто неможливо», – розказав видатний режисер.

Однак зрештою команда стрічки змогла зекономити $750 тис., відмовившись від однієї з великих декорацій. Ще один цікавий факт стосується людей, які зіграли в масовці. За словами Джеймса Кемерона, їх спеціально підбирали за зростом.

«Ми взяли до масовки лише невисоких акторів, щоб знімальний майданчик виглядав більшим, – сказав він. – Всіх, хто вище п’яти футів восьми дюймів (майже 173 см – ред.), ми не брали. Це наче ми отримали додатковий мільйон доларів вартості завдяки кастингу».

До слова, влітку науковці провели першу повнорозмірну 3D-цифрову реконструкцію затонулого «Титаніка». Це дозволило показати лайнер із неймовірною деталізацією.