Хоча дата релізу action/RPG Final Fantasy XVI на ПК поки що невідома, розробники радять гравцям приготувати SSD. Про це пише Eurogamer, посилаючись на слова продюсера/директор гри Наокі Йошіди

«Навіть якби ми зробили все можливе, щоб налаштувати графічний процесор, Final Fantasy XVI – це гра, де швидкість завантаження є критичною, тож використання жорсткого диска буде болячим» – сказав пан Йошіди. – «Звичайно, ми докладемо всіх зусиль, щоб максимально оптимізувати гру, але ми не можемо подолати апаратний бар’єр, тому, будь ласка, вважайте, що SSD є обов’язковим. Ми оголосимо точні рекомендовані специфікації іншим разом.»

Вважалося, що Final Fantasy XVI, яка вийшла 22 червня 2023 р., буде ексклюзивом PlayStation 5 протягом пів року, але зараз зрозуміло, що гра вийде пізніше.

Наразі Square Enix працює над двома платними DLC до Final Fantasy XVI. Перше, Echoes of the Fallen, вийшло 7 грудня 2023 р., друге, The Rising Tide, заплановане на весну 2024 року. Скоріше за все Windows-версія Final Fantasy XVI з’явиться вже після релізу обох доповнень.