Компанія Apple повідомила, що вжила заходів для вимкнення функції iMessage у застосунку Beeper Mini для користувачів Android. Сам додаток перестав працювати в п’ятницю вдень. В Apple зазначили, що рішення було зумовлене занепокоєнням щодо безпеки та конфіденційності користувачів, оскільки методи програми нібито передбачали використання фальшивих облікових даних для доступу до iMessage.

У заяві для 9to5Mac Apple підкреслила, що методи Beeper Mini створюють значні ризики, включаючи потенційне розкриття метаданих і сприяння отриманню небажаних повідомлень, спаму та фішингових атак. Компанія висловила занепокоєння, що повідомлення, надіслані через Beeper Mini, можуть не підтримувати наскрізне шифрування і бути доступними не тільки для відправника та одержувача.

Застосунок Beeper Mini, який був представлений на початку цього тижня, підключався безпосередньо до iMessage, що дозволяло користувачам Android відправляти повідомлення на iPhone без залучення серверів Beeper.

Beeper Cloud, ще один сервіс компанії, який маршрутизує iMessage через комп’ютер Mac, був знову увімкнений в суботу вранці, але Beeper Mini досі не працює.