Beeper Mini – новий застосунок, розроблений стартапом Beeper, дозволяє користувачам Android надсилати iMessage користувачам iPhone. Цікаво, що в основу програми лягло дослідження 16-річного старшокласника, який здійснив реінжиніринг iMessage від Apple, що дозволило будь-якому пристрою та Android та Windows надсилати повідомлення за допомогою цього закритого стандарту. Генеральний директор Beeper Ерік Мігіковський каже, що спочатку був налаштований скептично, але переконався після того, як побачив прототип, повідомляє The Verge.

Додаток Beeper Mini працює інакше, ніж інші подібні сервіси, які потребують від користувача його Apple ID та по суті використовують комп’ютер Mac, який служить як проміжний сервер для передачі повідомлень через iMessage. Відповідно користувач має довірити сервісу свій акаунт, що створює ризики для безпеки. В Beeper наполягають, що їхній застосунок надсилає iMessage безпосередньо на сервери Apple, оминаючи потребу в передачі свого Apple ID на хостинг з комп’ютером Mac.

В Beeper також кажуть, що не мають доступу до повідомлень, контактів чи паролів Apple ID користувачів. Програма підключається до серверів Apple, як iPhone, і її код буде відкритим для ознайомлення, щоб дослідники безпеки могли переконатися у безпечності використання Beeper Mini.

Запуск програми викликає питання щодо того, як швидко Apple зможе зреагувати на її появу та чи зможе закрити цю лазівку. Адже Beeper вже працює з менш захищеним ретранслятором iMessage майже три роки без проблем з боку Apple.

Сам Beeper Mini коштує $2 на місяць і зараз пропонує доступ лише до iMessage, але в майбутньому планує інтегрувати інші чат-сервіси. В компанії кажуть, що їх стратегія полягає в тому, щоб створити один застосунок для спілкування з будь-ким по всьому світу.