Під кінець року Google випустила нове оновлення для смартфонів Pixel з багатьма новими функціями, які власники смартфонів починають отримувати вже зараз.

Окрім Gemini, нової моделі штучного інтелекту, яка з’явиться в 8 Pro, компанія анонсувала ряд покращень зі штучним інтелектом для знімання відео.

Перша це Video Boost, яка використовуватиме процесор Google Tensor G3, щоб завантажувати ваші відео у хмару та використовуючи моделі обчислювальної фотографії регулювати колір, освітлення, стабілізацію та зернистість. Ці нововведення будуть доступні лише на 8 Pro.

Video Boost також дає змогу використовувати Night Sight, щоб покращити картинку у відео знятих в умовах поганого освітлення. Крім того, Night Sight дасть змогу записувати прискорені відео вночі на Pixel 8 та 8 Pro.

Штучний інтелект використовуватимуть і для покращень фото, щоб, наприклад, змінити освітлення чи зробити фотографію чіткішою та прибрати розмиття.

Продовжуючи тему фотографій, Pixel Fold отримають можливість подвійного прев’ю фото. Так, наприклад, якщо ви використовуєте основний екран для зйомки, ті, кого ви фотографуєте, теж зможуть побачити, якими вони виходять у кадрі.

Fold та моделі починаючи з 6 також можна буде використовувати замість вебкамери під час дзвінків з комп’ютера. Функція сканування документів отримала можливість почистити ці ж документи він небажаних плям чи надписів. На екрані дзвінка з’явились розумні відповіді, і це все ще не всі нововведення.

Грудневе оновлення вже почила розповсюджувати власникам Pixel, а ознайомитися з ним у всіх подробицях можна в офіційному блог-пості Google.