McDonald’s готує масштабне технологічне оновлення, яке передбачає інтеграцію генеративного штучного інтелекту. В цьому питанні мережа закладів співпрацює з компанією Google, пише The Verge.

Все відбудеться наступного року, коли в ресторанах McDonald’s оновлять обладнання та програмне забезпечення. Співпраця також передбачає, що компанія користуватиметься послугами, що надаються через хмарні сервіси Google.

McDonald’s зможе використовувати генеративний ШІ на величезних обсягах даних для оптимізації операцій. Компанія не конкретизує, яку роль вона відводить ШІ. Однак повідомляє, що результатом інтеграції буде «гаряча, свіжа їжа».

Поки не зовсім зрозуміло, що саме мається на увазі. Але видання прогнозує, що найближчими роками слід очікувати більшої автоматизації за участі ШІ.

У McDonald’s не кажуть, що ШІ замінить співробітників мережі. Але в заяві компанії є згадка, що система має «зменшити складність» в роботі персоналу та що вона «забезпечить нові захоплюючі враження для персоналу та клієнтів».

Раніше цього року стало відомо, що мережа Wendy’s автоматизує свій сервіс експрес-обслуговування клієнтів за допомогою голосового чат-бота зі штучним інтелектом. Це також відбувалося в межах співпраці з Google.