Мережа ресторанів швидкого харчування Wendy’s автоматизує свій сервіс експрес-обслуговування клієнтів за допомогою голосового чат-бота зі штучним інтелектом. Про це пише The Wall Street Journal.

Сервіс працюватиме на базі природномовного програмного забезпечення, розробленого Google, та зможе розуміти безліч способів, якими клієнти робитимуть замовлення.

Проєкт планують офіційно запустити в червні у ресторані компанії в Колумбусі (штат Огайо, США). Гендиректор Wendy’s Тодд Пенегор пояснив, що мета нововведення полягає в спрощенні процесу замовлення і запобіганні довгим чергам.

Чат-бот буде дуже «розмовним», тож клієнти не знатимуть, що спілкуються не зі співробітником, а зі штучним інтелектом. Індивідуальна мовна модель Wendy’s включатиме унікальні терміни, фрази та абревіатури, які клієнти звикли використовувати під час замовлення.

Водночас сервіс має вирішувати не лише «мовні задачки», а й справлятися з іншими проблемами.

«Ви можете подумати, що коли проїжджаєте повз і говорите в голосову панель – це легке завдання для обробки з боку ШІ, але насправді це одна з найскладніших проблем», – пояснює генеральний директор Google Cloud Томас Куріан.

Серед інших проблем – сторонні шуми в машині. Програмне забезпечення має вирізнити ці звуки й зосередитися на людині, яка робить замовлення, і на мові, якою вона користується. Також програма має бути готова до швидких змін, якщо клієнт робить їх на півдорозі. З-поміж іншого, сервіс зможе пропонувати клієнтам більші розміри, морозиво або щоденні спеціальні пропозиції.

У Wendy’s не розкривають вартість проєкту, але кажуть про успішні тестові запуски чат-бота.

«Він щонайменше не гірший за нашого найкращого представника з обслуговування клієнтів, а в середньому, мабуть, навіть кращий», – додали в компанії.

Нагадаємо, що технології генеративного ШІ активно підштовхують не лише до потенційного розвитку компаній, а й змушують людей змінювати професії. Приміром, у відповідь на появу ChatGPT деякі фрилансери, копірайтери та контент-менеджери кидають свою роботу та перекваліфіковуються на інженерів запитів для штучного інтелекту («AI Prompt Engineers»).