Хідео Кодзіма, відомий творець Metal Gear та Death Stranding, розкрив перші деталі свого ексклюзиву для Xbox під назвою OD на церемонії The Game Awards 2023. Проєкт, в якому бере участь Джордан Піл, відомий режисер фільмів «Пастка» (Get Out) та «Ноу» (Nope), Кодзіма назвав унікальним ігровим досвідом, не схожим на все, що гравці бачили раніше, повідомляє Kotaku.

Дебютний тизер OD, показаний на церемонії The Game Awards, не розкриває жодних деталей, показуючи тільки обличчя акторів крупним планом. Після успіху Death Stranding, у новому проєкті Кодзіми варто було очікувати зірковий склад. Й розробникам OD справді вже вдалося залучити в нього Софію Лілліс з «Dungeons & Dragons: Честь серед злодіїв», Хантер Шаффер з «Ейфорії» та Удо Кієра з «Плоть для Франкенштейна». Розробка гри ведеться з використанням рушія Unreal Engine.

Під час заходу Кодзіма запросив Піла на сцену, щоб обговорити їхню співпрацю. Піл висловив своє захоплення, описавши проєкт як «повністю захоплюючий, абсолютно жахливий» і як для нього є честю працювати з Кодзімою, якого він назвав GOAT (Greatest of All Time). У заявах Кодзіми також згадується, що гра, створена у співпраці з Xbox Game Studios, має на меті перевірити поріг страху гравців і розмити межі між грою та фільмом.

Кодзіма залишився небагатослівним щодо подальших деталей, але також підтвердив, що його студія все ще працює над ексклюзивом для PlayStation 5 Death Stranding 2. Дата релізу OD не була оголошена, що вказує на те, що до нього ще можуть пройти роки.