Компанія Intel звинуватила свого конкурента AMD в тому, що він вводить споживачів в оману шляхом ребрендингу старих процесорів з новими номерами моделей, пише Ars Technica. Це звинувачення було опубліковано в нині видаленій презентації Intel, де компанія критикувала серію Ryzen 7020 від AMD за використання ядер процесорів на базі Zen 2, які випускаються з середини 2019 року, у своїх нібито нових чипах.

Intel звинуватила AMD у введені користувачів в оману через «ребрендинг старих процесорів», але потім видалила звинувачення

У презентації Intel стверджувалося, що її процесор Core i5-1335U 13-го покоління значно перевершує Ryzen 5 7520U від AMD, попри те, що обидва вони вийшли цього року. Критика компанії була зосереджена на тому, що AMD продає «зміїну олію», пакуючи старі процесорні архітектури як нові продукти.

Intel звинуватила AMD у введені користувачів в оману через «ребрендинг старих процесорів», але потім видалила звинувачення

Однак ці звинувачення з боку Intel викликали здивування, враховуючи, що компанія сама займалася подібною практикою. Зокрема, архітектура Intel Raptor Lake, яка використовується в процесорах 12-го покоління, має разючу схожість з архітектурою Alder Lake, лише з незначними покращеннями. Такий підхід до ребрендингу старої технології не є чимось незвичайним в індустрії чипів.

Виробничі проблеми Intel в середині та наприкінці 2010-х років призвели до появи кількох поколінь процесорів, що використовують варіації однієї й тієї ж архітектури та графічних процесорів на базі архітектури Skylake. Ці поступові вдосконалення, хоч і були корисними, але не являли собою значних технологічних стрибків.

Викриття власних практик Intel у контексті критики AMD викликало активні дискусії серед користувачів, що, схоже, й підштовхнуло компанію видалити презентацію.