Наприкінці листопада в Google Drive на комп’ютерах з’явилась проблема, внаслідок якої у користувачів почали зникати файли, і от нарешті компанія повідомила, що знайшли рішення, але воно може спрацювати не для всіх.

Як пишуть Engadget, починаючи з версії 85.0.13.0 Drive для комп’ютерів, у налаштуваннях програми з’явилась окрема кнопка «Відновлення файлів».  Ця функція запускає процес відновлення, який, якщо вам пощастить, допоможе повернути втрачені файли.

Якщо ж вам не пощастить, то Google продовжує працювати над розв’язання проблеми та просить надсилати їм відгуки, якщо під час відновлення виникнуть помилки:

«Якщо ви намагалися запустити інструмент відновлення й у вас виникли проблеми, надішліть відгук через програму Drive для комп’ютера з хештегом «#DFD84» і обов’язково встановіть прапорець, щоб включити журнали діагностики», — написали на сторінці підтримки.

Там же, на сторінці підтримки, компанія пропонує варіанти відновлення через командний рядок, а також відновлення Windows та Time Machine.