2023 рік пройшов непоміченим для тих користувачів, які очікували на нові планшети компанії Apple, адже цього року фірмові презентації не «зачепили» жодної з лінійок iPad. Проте на наступний рік компанія готує декілька суттєвих апдейтів.

Про це розповідають джерела Марка Гурмана (Bloomberg).

Так, за планами Apple оновлені iPad Air вийдуть у двох розмірах. Нова більша модель зрівняє діагональ дисплея з найбільшим iPad Pro і сягатиме 12,9 дюйма. Тим часом стандартна опція матиме звичний 10,9-дюймовий екран.

Своєю чергою iPad Pro має отримати нові дисплеї з OLED-матрицями, які замінять поточні IPS (Liquid Retina та Liquid Retina XDR). Також з оновленням можна буде очікувати на нові чипи серії M3, які не так давно з’явилися з новими Mac.

В обох випадках компанія запропонує покупцям опції як лише з Wi-Fi, так і з додатковим модулем стільникового зв’язку.

Заразом планшети отримають оновлені аксесуари Apple Pencil та Magic Keyboard. Нові клавіатури більше нагадуватимуть ноутбучні версії та матимуть міцніші алюмінієві основи. Як саме компанія допрацьовує третє покоління Apple Pencil не зазначається.

А разом із планшетами Apple також готує оновлені MacBook Air. Ультрабуки залишаться в 13- та 15-дюймовому форматах, де основним покращенням стануть процесори M3.

На нові лінійки iPad та MacBook Air можна очікувати в березні 2024 року. Вони мають трохи збільшити попит на планшети та комп’ютери компанії, який продовжує зниження (минулого кварталу продажі Mac знизилися на 34%, а iPad втратив 10%; загалом комп’ютери та планшети становлять 15% доходу компанії).

Наразі Apple не коментує подальші плани стосовно майбутніх продуктів.