Відеокарти стали неймовірно популярним продуктом з початку пандемії коронавірусу і це відчутно вплинуло як на їх доступність, так і на ціну, однак протягом останніх двох кварталів, ситуація почала повертатися до норми.

Як пишуть ArsTechnica з посиланням на аналітиків з Jon Peddie Research, постачання графічних процесорів повернулося до квартального та річного зростання після двох років скорочення продажів. Це відбувається другий квартал поспіль, що «переконливо вказує на те, що ситуація в графічній індустрії нарешті йде на підйом».

Однак аналітики також попереджають, що зростання продажів відеокарт не варто розцінювати, як бум ринку, а швидше синхронізацію попиту та пропозицій. В той час, очікується, що загальний ринок ПК компонентів продовжить поступовий спад.

«Ринок графічних процесорів і комп’ютерів пережив кілька бурхливих американських гірок: майнінг криптовалют, рецесія 2008 року, припинення роботи через коронавірус. Усі вони опустили ринок ПК на сходинку вниз, і ринок завжди відновлювався, але не до того рівня, що був раніше. І кожного разу захоплені синоптики намагалися побачити в цьому свої фантазії та бажання. Це відскок нічим не відрізняється, і його перехвалюють, оскільки він значною мірою відображає очищення та налагодження каналу розподілу. За останні три квартали плати продавалися не в нормальних обсягах, але хоч і з наріканнями на ціни, все ж продавалися. Помилка — постійний пошук сенсацій. Це втомлює», — сказав Джон Педді, президент Jon Peddie Research.