Тревор Джейкоб, 30-річний ютубер, був засуджений до 6 місяців ув’язнення за те, що навмисно розбив свій літак заради відео, а потім збрехав про це американським слідчим, повідомляє BBC. Інцидент стався в грудні 2021 року, коли Джейкоб, колишній олімпійський сноубордист, вистрибнув з літака над горами Лос-Падрес у Каліфорнії, знімаючи подію. Відео, яке було частиною спонсорської угоди, стало вірусним і набрало мільйони переглядів.

На початку цього року Джейкоб визнав себе винним у знищенні та приховуванні інформації з метою перешкоджання федеральному розслідуванню. Федеральні прокурори Каліфорнії заявили, що Джейкоб, ймовірно, вчинив злочин, щоб отримати висвітлення в соціальних мережах і новинах з метою особистої та фінансової вигоди, підкресливши, що така поведінка не має уникнути покарання.

Під час польоту, який розпочався в аеропорту Санта-Барбари, Джейкоб мав при собі камери, парашут і селфі-палку. Автор вистрибнув з літака з парашутом, та зняв як той знижується та розбивається. Камера була встановлена на самому літаку, тож глядачі могли бачити весь процес авіакатастрофи. Після падіння літака Джейкоб пішов до місця аварії, дістав відзнятий матеріал і завантажив відео під назвою «Я розбив свій літак» на YouTube, яке містило рекламу компанії, що випускає гаманці.

Відео викликало скептицизм серед глядачів, оскільки Джейкоб вже був мав  парашут за спиною і не зробив жодної спроби безпечно посадити літак. Він повідомив про катастрофу в Національну раду з безпеки на транспорті, але пізніше заявив, що не знав, де знаходиться місце падіння літака. З усім тим, він повернувся на місце події на гелікоптері, забрав і вивіз уламки літака, а згодом знищив їх.

Згодом відео було видалено з YouTube після того, як воно набрало майже три мільйони переглядів, а потім відновлено. Зараз воно має 4,4 млн переглядів.