Ютубера та колишнього олімпійського сноубордиста Тревора Джейкоба звинуватили в тому, що він навмисне розбив свій літак заради кліків. FAA (Федеральне авіаційне управління США) розпочало розслідування.

Тревор Джейкоб став об’єктом онлайн-критики після того, як опублікував на власному YouTube-каналі відео, де він стрибнув з парашутом з літака Taylorcraft BL64 та зняв його падіння на пагорби Національного лісу Лос-Падрес поблизу Куями, Каліфорнія. Відео з промовистою назвою I Crashed My Plane зібрало 1 млн переглядів, 12 тис. лайків та більш ніж 67 тис. дизлайків (як повернути дизлайки на YouTube, читайте тут).

Начебто під час польоту двигун Taylorcraft втратив потужність, заглухнув і не міг бути запущений знову. Тому Джейкоб направив літак носом до землі та вистрибнув, не перестаючи знімати процес. До того ж на крила та хвіст BL64 були заздалегідь встановлені камери, які фільмували падіння. Саме тому версія Джейкоба про втрату потужності виглядає не дуже переконливо.

Відео інциденту було опубліковано на YouTube, де воно відразу ж почало набирати перегляди. При цьому багато коментаторів вважають, що аварію було інсценовано. Відтоді коментарі до відео були вимкнені, але це не завадило людям створювати власні відео з реакцією та поясненнями, які вказують на відхилення у відео пілота. Тут варто зазначити, що деякі користувачі підозрюють, що відео, яке розміщено зараз на YouTube-сторінці Джейкоба, є скороченою версією того, що було завантажено спочатку.

Цікаво також, що Taylorcraft BL64 був придбаний приблизно за місяць до аварії. Крім того, Джейкоб у попередньому трейлері казав, що збирався «зробити щось особливе» з літаком, але не уточнив що саме. Насправді у відео досить багато суперечливих моментів, які жваво коментують інші пілоти, наприклад, Трент Палмер.

Поки що незрозуміло, що саме загрожує Тревору Джейкобу у разі якщо FAA доведе його вину. Але деякий безлад, який викликають пілоти-ютубери, схоже, вже трохи дістав регулятора.