Компанія з генетичного тестування 23andMe повідомила, що хакери отримали доступ до персональних даних 0,1% клієнтів, або близько 14 тис. осіб. Про це пише TechCrunch.

Також у 23andMe додали, що зловмисники змогли отримати доступ до «значної кількості файлів, які містять інформацію про родовід інших користувачів».

У компанії не озвучили, про яку кількість користувачів йдеться. Але видання інформує, що жертвами витоку стали 6,9 млн осіб. Таким чином може йтися про майже половину з 14 млн клієнтів компанії. Викрадені дані включали ім’я людини, рік народження, позначки про родинні зв’язки та іншу особисту інформацію.

Нагадаємо, що на початку жовтня 23andMe розпочала розслідування після витоку з її сайту приватних даних користувачів. Це сталося після того, як в мережі розмістили оголошення про продаж приватної інформації користувачів 23andMe.

Але це – не єдиний випадок. Згодом стало відомо, що 23andMe розслідує повідомлення про новий витік даних. Цього разу йшлося про персональні дані, які належать мешканцям Великої Британії та «найбагатшим людям, які живуть в США та Західній Європі».