Про це детально розповідає видання The Verge. Продажі електромобіля FIAT 500e другої генерації стартують в США вже на початку 2024 року, вартість буде починатись приблизно з $34 тис. – недешево, але ж він того вартий!

Адже електромобіль FIAT 500e для ринку США буде пропонуватись лише у максимальній версії: акумулятор ємністю 42 кВт·год та запас ходу до 149 миль або 240 км (за правилами замірів США), електромотор потужністю 87 кВт або близько 117-118 «коней», можливість швидкої зарядки з потужністю до 85 кВт.

Та навіть більше! Спеціально до запуску FIAT 500e в США було підготовлено музичну композицію, що буде лунати під час повільного пересування електромобіля. Взагалі попереджувальний звуковий сигнал є обов’язковим з міркувань безпеки, проте FIAT 500e доводить – навіть замість звичайного набридливого «біп-біп-біп» може знайтись місце для акустичної краси.

Нагадаємо, що електромобіль FIAT 500e було представлено ще у 2020 році. Нова генерація моделі випускається паралельно з попередником, але якщо останній залишився з традиційними двигунами внутрішнього згорання, то новий FIAT 500e – виключно електромобіль. На початку випуску європейську гаму FIAT 500e відкривала версія з акумулятором 24 кВт·год та електромотором потужністю 70 кВт або 95 к.с.

Проте також була запропонована й більш «просунута» техніка: збільшений акумулятор та більш потужний електромотор – як у версії для ринку США.

Крім того, в Європі електромобіль FIAT 500e пропонується з кількома варіантами кузовів на вибір (звичайний хетчбек або 3+1, кабріолет) та у кількох спеціальних виданнях: LaPrima, ICON, та ін.