Майбутній фільм «Дюна: Частина друга» / Dune: Part Two буде більш «м’язистим» порівняно зі стрічкою «Дюна: Частина перша» / Dune: Part One, яка вийшла в 2021 році. Про це розповів режисер Дені Вільнев в інтерв’ю журналу Total Film, пише Variety.

«Перший фільм був більш медитативним і споглядальним. Ми слідкували за молодою людиною, яка відкриває для себе нову планету, нову культуру, – розповів він. – Другий фільм… це більше екшн, ніж перша частина. Він більш м’язистий».

Це пов’язано з тим, що весь фільм знімали з використанням камер формату IMAX. Для першого фільму технологію застосували, щоб зняти 35-40% матеріалу.

Нагадаємо, що влітку Warner Bros. та компанія Kinomania презентували другий український трейлер фантастичного фільму. Стрічка є другою кіноадаптацією відомого науково-фантастичного роману Френка Герберта, що вийшов у 1965 році та вплинув на усю фантастичну літературу та кінематограф другої половини XX сторіччя.

Прем’єра фільму планувалася на 2 листопада 2023 року, проте на тлі страйків у Голлівуді її перенесли на березень наступного року.