Warner Bros. та компанія Kinomania презентували другий український трейлер фантастичного фільму Дені Вільнева «Дюна: Частина друга» / Dune: Part Two.

Стрічка є прямим продовженням фільму «Дюна: Частина перша» / Dune: Part One і другою кіноадаптацією відомого науково-фантастичного роману Френка Герберта, що вийшов у 1965 році та вплинув на усю фантастичну літературу та кінематограф другої половини XX сторіччя. Маючи бюджет у $165 млн перша частина Dune зібрала у прокаті лише $402 млн, проте роботи над Dune: Part Two продовжилися.

«Дюна: Частина друга» / Dune: Part Two розповідає про становлення Пола Атріда як ватажка фрименів Муад’Діба, та про битву за планету Арракіс. У фільмі, як і у першій частині знялися Тімоті Шаламе, Зендея, Ребека Фергюсон, Дейв Батиста, Леа Сейду, Крістофер Вокен, Джош Бролін та інші.

Якщо «Дюна: Частина друга» / Dune: Part Two буде більш успішною ніж перша частина, то можливо Дені Вільнев візьметься за продовження – Dune Messiah.

Крім того, відомо що у розробці знаходиться серіал Dune: The Sisterhood, події якого відбуваються за 10 000 років до народження Пола Атріда. Серіал розкаже про орден тіла та розуму Бене Ґессерит.

Прем’єра фільму «Дюна: Частина друга» / Dune: Part Two в Україні запланована на 02 листопада 2023 р.