Генеральний директор Spotify Деніел Ек оголосив про масштабні скорочення в компанії. За його словами, йдеться про звільнення 17% співробітників сервісу. Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Spotify.

«Щоб привести Spotify у відповідність до наших майбутніх цілей і забезпечити правильний розмір компанії для вирішення майбутніх завдань, я ухвалив складне рішення скоротити загальну кількість співробітників приблизно на 17% по всій компанії», – йдеться в його зверненні.

За словами гендиректора компанії, в 2020 та 2021 роках Spotify скористався можливістю, «яку надав дешевий капітал». Компанія інвестувала значні кошти, зокрема в розширення команди, покращення контенту та маркетинг. Ці інвестиції загалом спрацювали, але зараз сервіс опинився «в зовсім іншому середовищі».

«І незважаючи на наші зусилля зі скорочення витрат минулого року, наша структура витрат все ще залишається занадто великою для того, щоб бути там, де нам потрібно бути», – пояснив Деніел Ек.

Співробітники Spotify, яких буде скорочено, впродовж приблизно п’яти місяців отримуватимуть вихідну допомогу. Також у цей період їм покриватимуть медичне страхування та виплатять невикористанні відпустки.

Нагадаємо, що Spotify готується в I кварталі 2024 року запровадити значні зміни до своєї моделі виплати роялті. Реалізація планів дозволить компанії впродовж п’яти років спрямувати $1 млрд на користь «легальних» артистів та правовласників.