Нещодавно компанія Toyota представила свій новий концепт з доволі простою та зрозумілою назвою Toyota Urban SUV. Отже: йдеться про компактний міський кросовер B-SUV. Що підтверджують габарити – наприклад, лише 4,3-метрова довжина. Та й дизайн не дивує: просто сучасне авто, хоч завтра запускай у серію.

Правда в тому, що так воно і буде. Концепт Toyota Urban SUV є провісником електромобіля, який стартує з серійним виробництвом вже у 2024 році та буде націлений на ринок Європи. Детальної інформації щодо розміру акумулятора та запасу ходи поки немає. Проте вже відомо, що покупцям буде пропонуватись два акумулятори різного розміру на вибір.

Також відомо, що майбутній електромобіль на основі концепту Toyota Urban SUV буде мати передній або повний привод – тобто, можна очікувати версію з двома електромоторами. Крім того, виробник обіцяє гарне компонування елементів, завдяки чому можна буде отримати просторий салон навіть з урахуванням невеликих зовнішніх розмірів.

Нарешті, ще один цікавий пункт: концепт-кар Toyota Urban SUV лише відкриває цілу серію електромобілів Toyota для Європи. Адже загалом планується вже до 2026 року запустити шість нових електромобілів.

Невже Toyota прокинулась та вирішила активізувати свої сили в напрямку не лише гібридів, але й чистих електромобілів?