Пов’язана з Іраном хакерська група «активно атакує та компрометує» численні об’єкти в США де використовується обладнання ізраїльського виробництва. Про це сповіщає NPR.

Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (CISA) повідомило, що хакери, відомі як CyberAv3ngers, вивели на відеоекрани деяких пристроїв повідомлення «Вас зламали, геть Ізраїль. Кожне обладнання, вироблене в Ізраїлі, є законними цілями для CyberAv3ngers».

За даними CISA, кібератаки охопили декілька штатів, обладнання, яке опинилося під прицілом – це програмовані логічні контролери виробництва Unitronics, штаб-квартира якої знаходиться в Ізраїлі. Це обладнання використовується переважно у системах водопостачання та водовідведення, а також у компаніях сфери енергетики, виробництва продуктів харчування та напоїв та охорони здоров’я.

«Ці скомпрометовані пристрої були публічно доступні в Інтернеті з паролями за замовчуванням», – заявили в CISA.

Агентство не уточнило, скільки організацій було зламано, але CNN повідомило, що постраждали «менше ніж 10» об’єктів водопостачання у США.

Це опосередкований результат кібервійни між Ізраїлем та ХАМАС. Окрім бойових дій на землі, обидві сторони мають на озброєнні десятки хакерських груп, які відповідальні за пропаганду, зрив операцій, витік конфіденційної інформації, збір даних користувачів для планування майбутніх атак. Здавалось би, до чого тут росіяни…

У відповідь на занепокоєння кібербезпекою ізраїльська влада надала собі надзвичайні повноваження під час війни, які дозволяють уряду втрутитися, якщо компанію, яка спеціалізується на хмарному сховищі та цифрових послугах, буде зламано.