Крім нового трейлеру з Бродягою, нарешті з’явилося трохи більше інформацію про кампанію S.T.A.L.K.E.R. 2. Про це керівник проєкту Євген Григорович та виконавча продюсерка гри Марія Григорович розповіли китайському виданню Gamersky.

Стало відомо, що у сюжетній кампанії «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля» буде приблизно 40 годин геймплея. Як і в оригінальному S.T.A.L.K.E.R. та серії Metro рішення гравця, прийняті під час проходження, будуть впливати на кінцівку, яких у нової гри чотири. Побічні квести теж матимуть різні варіанти проходження та закінчення. Нагадаємо, в оригінальному S.T.A.L.K.E.R. було сім закінчень, п’ять так званих фальшивих і два справжніх.

У S.T.A.L.K.E.R. 2 буде повноцінний stealth, а багато перешкод в ігровій сцені можна знищити. Крім того, розробники звернули увагу, що в усіх монстрів у грі власний ШІ, у тому числі груповий, наприклад, для зграй собак.

За словами розробників, використання нових технологій, а саме рушія Unreal 5, дозволило їм створити величезний безшовний відкритий світ, а глобальна система освітлення допомогла зробити переходи дня та ночі й різноманітні погодні умови більш реалістичними.

Щодо системних вимог та режимів S.T.A.L.K.E.R. 2, то на Xbox Series X розробники намагаються досягти стабільних 60 fps у режимі продуктивності, або 30 fps у режимі якості. На Xbox Series S гра буде йти в 30 fps. На ПК S.T.A.L.K.E.R. 2 можна запустити на GTX 1060, але звісно ж з мінімальними налаштуваннями графіки.

Нагадаємо, за останніми даними реліз «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля» на Windows ПК та Xbox Series X|S заплановано на I квартал 2024 року.