Компанія Google повідомила, що понад 1 мільярд активних користувачів щомісяця використовують RCS в «Повідомленнях». Це значне досягнення враховуючи, що підтримка RCS була обмеженою ще кілька років тому. Зараз RCS працює за замовчуванням в Android-смартфонах, а з наступного року його підтримку в iPhone обіцяє додати Apple.

Щоб відсвяткувати цю подію, Google впроваджує нові функції обміну повідомленнями, деякі з яких можуть здатися знайомими користувачам iOS:

Photomoji: Ця функція дозволяє користувачам перетворювати свої фотографії на реакції в повідомленнях за допомогою вбудованого в пристрій штучного інтелекту Google AI. Користувачі можуть вибрати фотографію, вибрати об’єкт, який потрібно перетворити на Photomoji, і відправити його. Ці творіння зберігаються для повторного використання, і друзі в групових чатах також можуть їх використовувати.

Голосові настрої: ця опція додає емоційний вираз до голосових повідомлень. Користувачі можуть вибирати з дев’яти різних емоцій, додаючи візуальні ефекти, щоб передати свої почуття. В Google зазначають, що якість звуку також було покращено на основі відгуків користувачів.

Екранні ефекти: введення певних повідомлень, наприклад, «йде сніг» або «я тебе люблю», запускає тематичну анімацію. Всього користувачам буде доступно понад 15 таких ефектів, які в Google не називають, і пропонують відкрити самостійно.

Кастомізовані бульбашки: користувачі тепер можуть налаштовувати кольори та фони бульбашок для кожної розмови, виходячи за рамки традиційних синього та зеленого. Ця функція допомагає диференціювати розмови та уникати плутанини.

Ефекти реакції: коли користувач реагує на повідомлення з популярними емодзі, такими як 👍 або ❤️, анімовані руки або інші візуальні ефекти танцюють навколо бульбашки повідомлення, додаючи чату динаміки.

Анімовані емодзі: дозволяють додавати у чат окрім стандартних, також більші анімовані емодзі, щоб підкреслити свою емоцію чи почуття.

RCS в «Повідомленнях» Google використовує вже 1 мільярд людей, на честь цього компанія готує велике оновлення

Профілі: ця опція дозволяє користувачам персоналізувати ім’я та зображення свого профілю, прив’язавши їх до номера телефону, що підвищує впізнаваність у групових чатах та інших сервісах Google.

Ці нові функції вже доступні користувачам бета-версії застосунка «Повідомлення» Google. Користувачі можуть долучитися до тестування нових функцій, або ж почекати поки вони стануть доступними у фінальній версії програми в Google Play.