В нотатках Google Keep для Android зʼявиться функція створення списків на основі штучного інтелекту, повідомляє 9to5Google. Вона покликана допомогти користувачам у різних сценаріях, таких як планування подорожі, підготовка до походу в магазин або організація кроків для виконання завдання.

Нова кнопка «Допоможи мені створити список» в Google Keep поки що буде частиною програми бета-тестування Workspace Labs, і в Google попереджають про те, що користувачам не варто вводити приватну інформацію.

Після натискання на кнопку в Google Keep з’являється текстове вікно із запропонованими підказками, наприклад, створення списку продуктів для вегетаріанської сім’ї, списку речей для походу або списку справ для планування заходу. Користувачі можуть вводити власні підказки, а ШІ генерує список, який слугує корисною відправною точкою, яку можна розширити пізніше. Сформований список можна вставити в нотатку, а підказка слугуватиме заголовком.

В Google поки що не повідомляють, коли нова версія Keep з автоматичним створенням списків буде доступною для всіх користувачів. На відміну від Microsoft, в Google поки що обережно підходять до інтеграції ШІ у свої продукти, тож поки навіть анонсована набагато раніше функція допомоги в написанні листів у Gmail не стала доступною на всіх ринках.