Apple та Google оголосили найкращі програми року в Google Play та App Store. Попри неймовірну популярність ChatGPT та інших подібних програм, жодна з компаній не обрала застосунок зі штучним інтелектом.

В Google Play як найкращу у 2023 році обрали Imprint: Learn Visually, програму, яка через візуалізацію навчає психології, філософії, історії, фінансів, лідерства, бізнесу, здоров’я, науки, технологій тощо.

В App Store програмою року стала AllTrails, яка допомагає користувачам досліджувати світ на природі. Програма допомагає знаходити стежки, доріжки та маршрути для тих людей, які люблять ходити в походи, їздити на велосипеді чи навіть просто прогулюватися парками, чи лісами.

Окрім рішення обох компаній ігнорувати тренд зі штучним інтелектом, компанії зайшлись й у ще одному питанні — грі року. Як Google, так і Apple обрали Honkai: Star Rail як найкращу мобільну гру 2023. Це нова гра від авторів Genshin Impact, китайської miHoYo.

Google в категорії «Найкраще з ШІ» віддали нагороду програмі Character AI: AI-Powered Chat. Chat GPT отримав лиш почесну згадку.