У штаті Невада (США) запустили проєкт, який працює з використанням геотермальної енергетики. Він живитиме два дата-центри компанії Google. Про це повідомляє The Verge.

Цей задум Google реалізує спільно з компанією Fervo Energy. У 2021 році вони підписали «першу у світі корпоративну угоду про розробку проєкту геотермальної енергетики наступного покоління».

Влітку цього року Fervo Energy заявила про прорив у проєкті. Вона провела 30-денне випробування свердловини та змогла досягти швидкості потоку 63 л/с при високій температурі, що дозволяє виробляти 3,5 МВт електроенергії. Для порівняння, 1 МВт достатньо, щоб задовольнити попит приблизно 750 будинків.

Тоді, влітку, були встановлені рекордні показники потоку та потужності для вдосконаленої геотермальної системи (EGS), а саме випробування пройшло без інцидентів.

Однією з переваг геотермальних електростанцій є те, що вони не містять вуглецю. Це важливо для Google, адже до 2030 року компанія планує перевести всі свої офіси та центри обробки даних на безвуглецеву енергію.