Саме так! У світі люксових преміальних бізнес-седанів, автомобіль Porsche Panamera завжди виглядав спорткаром, вдало поєднуючи розкішність салону та «високі» технології під капотом. Чи буде так з Porsche Panamera нової генерації?

Ззовні автомобіль змінився ледь помітно: пізнаваний краплеподібний силует, нові фари та ліхтарі, лише дещо змінені бампери. Проте всередині техніка стала на рівень вище.

Наприклад, автомобіль Porsche Panamera Turbo E-Hybrid пропонує бензиновий 4-літровий V8 та помітне підвищення потужності електромотора – тепер 140 кВт або 190 «коней». А також пропонує збільшення акумулятора та запасу ходу – тепер 25,9 кВт⋅год та близько 90 км у виключно електричному режимі. Якщо казати загалом, то версія Porsche Panamera Turbo E-Hybrid має потужність 680 «коней» й прискорюється 0-100 км/год за 3,2 секунди, а її максимальна швидкість може сягати 315 км/год.

Крім того, автомобіль Porsche Panamera Turbo E-Hybrid вирізняється не лише гібридним двигуном, потужністю та швидкістю, але й особливою активною підвіскою Active Ride. Остання навчена гнучко налаштовувати амортизатори окремих коліс та регулювати роботу стабілізаторів поперечної стійкості.

Все чудово, але занадто складно? Тоді вже зараз пропонується Porsche Panamera або Porsche Panamera 4 з традиційною пневматичною підвіскою й бензиновим 2,9-літровим турбодвигуном V6 на 353 к.с., що віддає свої «коні» на задні або всі колеса відповідно. Такі версії здані прискорюватись 0-100 км/год за 4,8-5,2 секунди та досягати максимум 272 км/год.

А ще навіть в таких версіях буде гарний та сучасний салон.

Наприклад, перед водієм встановлена пласка панель приладів у вигляді вигнутого дисплея. Ще один розмістився на центру передньої панелі; й ще один – пропонується для переднього пасажира. Проте Porsche Panamera не йде у світ суцільного «сенсору»: центральна консоль все ж вирізняється численними кнопками та перемикачами. Проте тут вже немає важеля «автомату» – його перенесено на передню панель, справа від керма.

Продажі автомобілів стартують незабаром, орієнтовна вартість відома. Так, новинка Porsche Panamera буде коштувати від 108 тис. євро, версія Porsche Panamera 4 оцінюється від 112 тис. євро, а топова модифікація Porsche Panamera Turbo E-Hybrid стартує від 192,5 тис. євро. Пізніше автомобіль отримає інші варіанти силових агрегатів та версій, про що буде повідомлено додатково. Чекаємо!