Щонайменше з 2019 року компанія Meta свідомо відмовлялася закривати більшість акаунтів дітей віком до 13 років, збираючи їхні персональні дані без згоди батьків. Про це пише CNN.

Про це стверджується в розсекреченому судовому документі, який є частиною федерального судового процесу проти гіганта соціальних мереж.

Генеральні прокурори з 33 штатів звинуватили Meta в тому, що вона отримала понад мільйон повідомлень від батьків, друзів та представників онлайн-спільноти про користувачів Instagram віком до 13 років у період з початку 2019 року до середини 2023 року.

Однак, як йдеться у документі, «Meta відключила лише частину цих акаунтів».

Згідно з позовом, компанія порушила низку законів США щодо захисту прав споживачів, зокрема Закон «Про захист персональних даних дітей в інтернеті» (COPRA), який забороняє компаніям збирати особисту інформацію дітей віком до 13 років без згоди батьків.

Нагадаємо, що недавно в США група прокурорів подала до суду на компанію Meta. Вони звинувачують її в тому, що функції Facebook та Instagram викликають залежність та орієнтовані на дітей та підлітків.