Нещодавно YouTube почав активно боротися з блокувальниками реклам, вимагаючи їх вимкнути. Це викликало неоднозначну реакцію серед користувачів, одні закликають відмовитися від блокувальників або підписатися на YouTube Premium, щоб підтримати творців контенту, інші виступають проти такого примусу з боку компанії.

Розвʼязати цю проблему може розширення Ad Speedup, доступне в інтернет-магазині Chrome і сумісне з Edge. Воно розумно прискорює рекламу на YouTube, а не блокує її. Розширення автоматично виявляє рекламу і відтворює її з 16-кратною швидкістю, скорочуючи 30-секундний ролик до кількох секунд. Крім того, Ad Speedup вимикає звук реклами за замовчуванням і планує включити функцію автоматичної кнопки «Пропустити» в майбутній версії.

Розширення працює, маніпулюючи регуляторами швидкості відтворення YouTube. Хоча програвач YouTube за замовчуванням не дозволяє прискорювати відтворення реклами, Ad Speedup використовує можливості відеоплеєра браузера, щоб збільшити швидкість відтворення при виявленні реклами. Цей простий, але ефективний підхід дозволяє, з одного боку, пропускати рекламу, проте з іншого, творці контенту все ще мають отримувати від неї певний дохід. Хоча варто зазначити, що YouTube Premium залишається все ще найкращим способом підтримати улюблених авторів відео.