Оновлений кросовер Kia Sorento вже демонстрував змінену зовнішність та салон, проте лише повноцінні презентації автомобіля розповіли про його техніку. Наприклад, нещодавня презентація оновленого кросовера Kia Sorento в США відкрила багато цікавого.

Отже: зовнішність Kia Sorento відтепер зроблена в стилістиці електромобіля Kia EV9. Так, дизайн передньої частини задають нові вертикальні фари. Крім того, було розширено решітку радіатора, змінено ліхтарі та колісні диски тощо. Проте що найбільш цікаво, так це поява спеціальної версії Kia Sorento X-PRO.

Такий кросовер вирізняється власними 17-дюймовими колісними дисками та гумою для бездоріжжя. Також нижні частини бамперів та порогів вкриті темним захисним пластиком. Нарешті, автомобіль Kia Sorento X-PRO обов’язково отримує повний привод (базові версії Kia Sorento можуть бути з переднім), та ще й можливості трансмісії доповнюються блокуванням «центру» для рівномірного розподілу крутного моменту між передніми та задніми колесами.

Проте не варто уявляти, що Kia Sorento X-PRO є спрощеною версією для багнюки — тут все навпаки. В салоні такого автомобіля водія очікує новітня передня панель з двома дисплеями діагоналлю до 12,3 дюйма кожен. А пасажирів очікують окремі «капітанські» крісла другого ряду та додаткові сидіння третього ряду. Також варто відзначити світлу шкіру, декоративне прострочування, логотипи X-PRO тощо.

Під капотом автомобіля Kia Sorento X-PRO ховається бензиновий 2,5-літровий 4-циліндровий турбомотор потужністю 281 к.с. у парі з 8-ступеневим «роботом» DCT (подвійне зчеплення «мокрого» типу). Базові версії автомобіля отримують 2,5-літровий атмосферний двигун потужністю у 191 «конячку» та 8-ступеневий «автомат». Пізніше очікується поява гібридних версій HEV та PHEV.

Гарний вийшов кросовер: великий, сучасний, потужний. Такий би не завадив і в України, де колись Kia Sorento був досить популярним.