Гендиректор Binance Чанпен Чжао погодився піти у відставку та визнати себе винним у відмиванні грошей в межах урядового розслідування в США. Про це повідомляє Engadget.

За інформацією CNBC, Чанпен Чжао та криптовалютна біржа уклали відповідну угоду з урядом. Згідно з нею, Binance виплатить штраф в розмірі $4,3 млрд. При цьому Чжао особисто має сплатити $50 млн.

Відповідно до угоди, засновнику біржі також буде заборонено мати будь-який стосунок до Binance протягом трьох років. Біржа продовжить роботу, а головну посаду в ній обійме Річард Тен.

«… я пішов у відставку з посади генерального директора Binance. Визнаю, емоційно було нелегко відпустити. Але я знаю, що це правильний вчинок. Я робив помилки, і я повинен взяти на себе відповідальність. Так буде краще для нашої спільноти, для Binance і для мене самого», – написав Чанпен Чжао на платформі X.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції США розслідує діяльність Binance у зв’язку з можливими порушеннями американських санкцій щодо росії. Також було відомо про розслідування діяльності Binance у зв’язку з підозрами в порушенні законодавства про боротьбу з відмиванням грошей.