Binance допомагає росіянам виводити гроші за кордон, що потенційно може призвести до збільшення юридичних проблем криптовалютного гіганта в США. Про це пише The Wall Street Journal.

За інформацією видання, біржа продовжує обробляти значні обсяги торгів у рублях. Через низку посередників клієнти можуть переказувати кошти в підсанкційних банках на рахунки в Binance. Водночас біржа також дозволяє здійснювати пірингову торгівлю рублями за цифрові токени, в якій часто беруть участь банки, що потрапили до західних чорних списків.

Про таку діяльність Binance свідчать вебсайти компаній, скріншоти користувачів і повідомлення в офіційних групах чату. Натомість в компанії запевняють, що дотримуються правил і не вдаються до порушень.

«Binance дотримується глобальних санкційних правил і застосовує санкції до людей, організацій, підприємств і країн, які потрапили до чорних списків міжнародної спільноти, відмовляючи таким суб’єктам у доступі до платформи Binance», – сказав представник криптовалютної компанії.

За словами людини, знайомої з розслідування, Міністерство юстиції США розслідує діяльність Binance у зв’язку з можливими порушеннями американських санкцій щодо росії. Про розслідування вперше повідомило агентство Bloomberg.

За повідомленням The Wall Street Journal, міністерство також розслідує діяльність Binance у зв’язку з підозрами в порушенні законодавства про боротьбу з відмиванням грошей.

Нагадаємо, що після російського широкомасштабного вторгнення в Україну США наклали широкі санкції на фінансовий сектор росії, змусивши інші банки розірвати зв’язки або наразитися на великі штрафи.