У червні 2024 року в Chrome перестануть працювати всі старі розширення створенні на основі Manifest V2, у тому числі й блокувальники реклами, пише 9to5Google.

Серед змін, які набудуть чинності з релізом Manifest V3, буде покращення підтримки фільтрації вмісту шляхом надання більш щедрих обмежень в API declarativeNetRequest для статичних наборів правил і динамічних правил.

Через політику Google щодо підсилення конфіденційності користувачів, розширення які блокують рекламу, такі як от uBlock Origins теж перестануть працювати.

Ми прагнемо продовжувати інвестувати в API declarativeNetRequest, щоб підтримувати якомога більше варіантів використання, і сподіваємося на подальшу співпрацю з спільнотою. Зокрема, ми хотіли б подякувати членам WECG за їхню участь, у тому числі AdGuard за те, що надали значну кількість даних, які спонукали до цієї роботи, а також усім постачальникам браузерів, які брали важливу участь у розробці цього API.

Попри це, можна очікувати, що розробники все ж зможуть переробити свої розширення для роботи на Manifest V3, у тому числі й розширення для блокування реклами.