Компанія Cadillac представляє свій новий електромобіль, вже четвертий у лінійці – це відносно компактний кросовер Cadillac Optiq, що має стартувати з продажами на ринку лише у 2024 році. Тому компанія наче тримає інтригу: представлено лише два зображення, розповіли загальну інформацію в кількох реченнях. Але ж…

Суть у тому, що електромобіль вже проходив сертифікацію для китайського ринку й там стався черговий виток інформації. Це дає змогу не лише порівняти китайську версію Cadillac Optiq (сірий електромобіль) з американською версією моделі (помаранчевий електромобіль), але також дізнатись ключові характеристики.

Наприклад, кросовер Cadillac Optiq «компактний» лише за розумінням самої компанії – його довжина складає 4,82 метра, а колісна база дорівнює 2,95 метра. Остання важлива для розміщення великого акумулятора та досягнення відповідного запасу ходу. Й хоча точних даних наразі немає, але платформа ULTIUM обіцяє, що з цими показниками все буде добре.

Ось про що є точна інформація, то це про електромотори та потужність Cadillac Optiq. Знову ж: спираємось на китайську версію, але – вже відомо про моноприводні версії з одним електромотором потужністю 204 або 245 «коней». Крім того, зустрічалась інформація про підготовку версії з повним приводом та двома електромоторами загальною потужністю 287 «коней»: непогано!

Проте що з цього знайде своє підтвердження та буде запропоновано для американських та, можливо, європейських версій електромобіля Cadillac Optiq – дізнаємось вже у 2024 році.