Microsoft дозволить користувачам Windows у Європі вимкнути Bing та видалити браузер Edge. Такі зміни в політиці компанії пов’язані з законом Європейської комісії про цифрові ринки. Як повідомляють The Verge, зміни набудуть чинності у березні 2024 року.

Крім того, Microsoft дозволять видалити програми камери, фото та Cortana. Також компанія дозволить замінити Bing у пошуку Windows. Окрім країн, які входять до Європейської економічної зони, зміни також набудуть чинності в Ісландії, Ліхтенштейні та Норвегії.

Крім того, компанія має ввести зміни щодо того, у якому браузері відкриватимуться файли, проте за словами компанії, деякі програми все ще відкриватимуть посилання через Edge: 

«У ЄЕЗ Windows завжди використовуватиме налаштовані користувачем програми за замовчуванням для типів посилань і файлів, у тому числі галузевих стандартних типів посилань браузера (http, https). Програми вибирають, як відкривати вміст у Windows, а деякі програми Microsoft вибирають відкривати вебвміст у Microsoft Edge»