Так, заголовок дивний – але, напевно, він найкращим чином описує новий автомобіль Toyota Crown Signia, який нещодавно було представлено в США.

Отже: маємо 4,93-метровий кросовер з доволі короткими звисами та «пласким» силуетом кузова – нагадує універсал. Всередині автомобіля Toyota Crown Signia передбачено лише два ряди сидінь та п’ять місць, на відміну від 7-місного Highlander. Але завдяки чималим габаритам, простору для водія та пасажирів має бути достатньо – ну точно більше, ніж в RAV4.

Йдемо далі: кросовер Toyota Crown Signia побудовано на платформі TNGA-K та оснащено гібридною силовою установкою HEV на основі 2,5-літрового бензинового двигуна і повним приводом з окремим електромотором позаду. Сумарна потужність гібрида сягає 246 к.с. й при цьому він має споживати лише 6,5 л на 100 км. Пізніше можлива поява й більш потужної PHEV-версії.

А ще потрібно звернути увагу на гарний салон Toyota Crown Signia: всередині шкіра та вишукане оздоблення, передбачено пару 12,3-дюймових дисплеїв. В максимальних комплектаціях – вентиляція передніх сидінь та аудіо JBL.

Цікаво, що автомобіль Toyota Crown Signia не лише доповнює лінійку Toyota Crown, але й займає таке проміжне положення між класами та іншими моделями «японців». Таке відбувається не вперше – адже новинка Toyota Crown Signia фактично замінює схожу модель Toyota Venza.

Щоправда, станеться це зараз, а лише навесні-влітку наступного року. Наразі відомо про старт продажів Toyota Crown Signia в США, але ж хотілося б побачити такий «універсальний універсал» також і в Україні, правда?