Анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня» отримає продовження, а також повнометражний ігровий фільм для аудиторії 12+, про це продюсерка мультфільму Ірина Костюк та СЕО ліцензійної агенції Nerd Тетяна Рубан розповіли на форумі Cartoon Business 2023. Інформація про це з’явилася на офіційному сайті фільму.

В ігровому фільмі персонажа Мавки начебто наблизять до «автентичного міфологічно-містичного образу». Цікаво, наскільки близько це буде до оригіналу Лесі Українки, який зовсім не призначений для підлітків 12 років.

Також розширенням «всесвіту Мавки» стане анімаційний серіал, який створюватимуть у співпраці з французькою анімаційною студією TeamTo. У серіалі з’являться нові герої – подруга Мавки Повітруля (на першій картинці), яка буде «абсолютною протилежністю за характером» і «лісовий лиходій» Чугайстер.

Хоча б приблизних дат появи «Мавки 2», мультсеріалу та ігрового фільму поки що нема. Але згадуючи наскільки довго створювалася сама «Мавка»…

Тим часом згідно з даними сайту Box Office Mojo «Мавка. Лісова пісня» зібрала у прокаті вже $17 678 579. У червні 2023 р. ця цифра складала лише $13 млн. За інформацією творців фільму світові збори ще більше – $20 млн.

Найбільше грошей у скарбничку фільму принесли глядачі України ($4,2 млн), Франції ($4,1 млн), Польщі ($2,1 млн), Італії ($1,3 млн) та Німеччини ($0,9 млн). Загалом «Мавка» переведена 32 мовами.