Пам’ятаєте такого малюка, як Renault Twingo? Це був компактний автомобіль А-класу, що з’явився на самому початку 1990-х років. Видання Autocar та Carscoops розповідають, що зараз його планують відродити – але вже у вигляді електромобіля: умовно це буде Renault Twingo EV.

Точні параметри невідомі, оскільки електромобіль Renault Twingo наразі представлено лише у вигляді концепту. Проте вже відомий дизайн – й новинка Renault Twingo EV буде наслідувати стиль оригінального Renault Twingo: одно-об’ємний кузов, короткий похилий капот з потрійними виступами, округлі фари та ліхтарі. Але все це виконано з урахуванням 30-річного розвитку технологій – наприклад, фари будуть LED, а у виступах на капоті (оригінальний Renault Twingo мав там повітрозабірник) приховані індикатори рівня заряду акумулятора.

Ще одна відмінність Renault Twingo EV від оригінальної моделі полягає у використання 5-дверного кузова замість 3-дверного. Придивіться уважно до задньої частини – й помітите розріз дверцят, ручки яких ретельно приховані.

Очікується, що новий електромобіль Renault Twingo буде побудований на платформі CMF-BEV, що стане спільною для Renault 5 та кількох інших компактних електричних моделей. Вартість новинки Renault Twingo EV має вкладатись у 20 тисяч євро, а споживання енергії заявлено на рівні 10 кВт·год на 100 км – це дасть змогу досягнути доволі великого запасу ходу навіть з використанням відносного невеликого (та недорого) акумулятора.

Проте серійний Renault Twingo EV ще доведеться зачекати: він буде представлений ближче до 2026 року – тоді й дізнаємось більше деталей та характеристик нового електромобіля.