Щойно в США було представлено автомобіль Toyota Camry вже дев’ятого покоління. Це версія моделі Toyota Camry, що розроблена саме для ринку Північної Америки та виробляється там же. Але вже зараз можна зрозуміти, які оновлення очікують інші версії автомобіля Toyota Camry – включно з тими, що згодом приїдуть в Україну. Отже, що нового?

Один седан – багато облич

Автомобіль Toyota Camry вже кілька поколінь поспіль тримається за класичний кузов-седан; так відбулось й цього разу. Та навіть більше: загальні форми бокових поверхонь, стійки даху та отвори дверей – все це прозоро натякає, що структура кузова зберігається від (вже) минулої моделі Toyota Camry.

Хоча й нового чимало: фари та ліхтарі, передній та задній бампер. Причому дизайн помітно відрізняється в залежності від обраної версії. Новинка Toyota Camry XLE (синій автомобіль на світлинах нижче) має решітку радіатора з горизонтальними планками та спокійний дизайн заднього бампера. А ось седан Toyota Camry XSE (сріблястий автомобіль на світлинах нижче) вирізняється власним переднім бампером та решіткою радіатора з дрібними отворами, помітно виступають вихлопні патрубки, присутній спойлер на кришці багажника тощо.

Окрім змін дизайну, автомобіль Toyota Camry також отримав нові кольори кузова. Причому версія XSE дає можливість двоколірного фарбування з контрастним чорним дахом. Загалом наразі заявлено три версії Toyota Camry – SE, XLE, XSE – й таке позначення відноситься саме до ринку США; проте хотілося б побачити й в Україні щось на кшталт спортивної версії XSE…

Новий салон, великі дисплеї, бездротове підключення

Якщо зовнішність лише плавно еволюціонувала відносно попередника, то салон новинки Toyota Camry змінився радикально. Відтепер передня панель чітко розділена на декілька секторів, центральний 12,3-дюймовий дисплей спеціально виділено, під ним залишився окремий блок «клімату», додались горизонтальні смужки з прихованим дефлектором вентиляції для пасажира.

Крім того, седан Toyota Camry може запропонувати цифрову 12,3-дюймову панель приладів, бездротову зарядку і бездротове підключення Android Auto та Apple CarPlay, оновлення бортової електроніки «по повітрю». Це точно Toyota Camry?! Так! Й навіть вимагайте більшого: максимальні версії XLE та XSE отримують отримають аудіосистему JBL, проєкційний дисплей для водія, люк-панораму.

Новинка Toyota Camry в салоні дещо нагадує Lexus ES внаслідок видовженого горизонтального дисплея та блоку «клімату» під ним. Версія XLE робить ставку на світлу шкіру та відчуття розкоші, версія XSE – на «спорт» та темно-червоний салон.

Завжди гібрид, але можна обрати передній або повний привод

Напевно, що потім різноманітні версії Toyota Camry отримають різні двигуни. Але наразі заявлено лише один силовий агрегат. І це гібрид HEV вже п’ятого покоління, що побудований на основі поєднання бензинового 2,5-літрового 4-циліндрового двигуна та електромоторів – або лише для приводу передньої осі, або для приводу обох осей.

У версії з переднім приводом, седан Toyota Camry пропонує потужність 225 к.с. (за американським методом вимірювань). Але у версії з повним приводом потужність заявлена вже на рівні 232 к.с., причому задні колеса приводяться до руху окремим електромотором. Цікаво, що раніше вже зустрічались автомобілі Toyota Camry з повним приводом, але вони мали звичайний бензиновий двигун – повний привод раніше ніколи не поєднувався з гібридом. Однак тепер це сталось!

Нарешті, варто відзначити комплекс систем безпеки TSS 3.0 для будь-якої комплектації автомобіля. А ще можна відзначити нові налаштування підвіски – причому окремі налаштування для звичайних та спортивної версії.

Під капотом новинки Toyota Camry завжди встановлено гібридний силовий агрегат; вперше для цієї моделі, він може поєднуватись не лише з переднім, але й з повним приводом. Знову ж: версія XSE відрізняється чорно-сріблястими 19-дюймовими колісними дисками та спортивним налаштуванням підвіски.

Залишилось додати лише одне: чекаємо дебюту європейських версій Toyota Camry та чекаємо дебюту нового автомобіля вже в Україні!