Минулого року, з новими на той момент смартфонами лінійки iPhone 14, компанія Apple представила функцію Emergency SOS. З її допомогою користувачі можуть повідомити рятувальні служби про необхідність допомоги навіть там, де немає стільникової мережі. Для цього використовується супутниковий зв’язок.

Технологія непогано себе зарекомендувала і невеликими кроками розширює географію свого застосування: з США та Канади на початку, до вже 16 країн (на жаль, Україна ще не входить у цей список). Ба більше, наразі вона надається безоплатно. Активувавши новий смартфон, покупець отримує два роки безплатного користування Emergency SOS.

І поки що невідомо, скільки вартуватиме послуга після закінчення цього періоду, адже виробник все ще не сформував остаточної вартості послуги.

Попри це, користувачам iPhone 14 компанія вже продовжила строки безоплатного користування Emergency SOS ще на рік. Таким чином послуга стане платною для користувачів смартфонів лінійок iPhone 14 та iPhone 15 одночасно — ще за два роки.

За цей час компанія встигне як збільшити територію підтримки такої функціональності, так і розрахувати остаточну вартість для всіх охочих мати екстрений супутниковий зв’язок під час подорожей та далеких мандрівок.